Veszprémi pályák navigátor szemmel

Veszprémi pályák navigátor szemmel

posted in: Magyar Rallye Bajnokság, Rallye | 0

Bagaméri Laci a 25. Veszprém Rallye előtt is elmondta a Rallye Rádiónak, ő milyennek látja az egyes gyorsasági szakaszokat.

 

Márkó – Jutaspuszta, 21,1 km

Klasszikus pálya a  Veszprém Rallye-kon, idén 21,1 km-es változatban szerepel kétszer is a szombati programban. A talaja alapvetően köves, mondhatni sziklás, de van benne egy széles, sima rész is, ami ráadásul egyenes, itt elérjük a végsebességet. A többi része meglehetően kanyargós, több ugrató pedig rendesen “eldobja” az autókat – a Rallye Rádió stábja is ott lesz az egyiknél! „Remélem, idén nem lesz olyan eső, mint tavaly volt!” – mondta el az egyik kívánságát Bagaméri Laci. Hozzátette: „Mivel kétszer is teljesítjük ezt a 21,1 km-t, a szombati 42 km meghatározó lesz, megmutatja az erőviszonyokat.”

„A nézők számára a pálya bármely pontja komoly élményt nyújthat, de legtöbben a cél előtti kilométereket szokták választani, ahol aszfaltos betétek is tarkítják a murvát, sok – főleg derékszögű – kanyarral, kisebb ugratókkal.” – jutott el képzeletben a célig Bagaméri Laci.

A Rallye Rádiót a 98,3 MHz-en hallhatják Veszprém környékén

Kislőd, 13,3 km

A kislődi gyorsasági végig erdészeti utakon megy. Többféle útminőség és –jelleg előfordul rajta, a szélestől a keskeny, fák közöttiig. A versenyzők körében nem ez a kedvenc pálya, de ezen is jól kell tudni menni! Az erdős részein még a napsütéses időben is meg tudnak maradni a sárfoltok, ezekhez is alkalmazkodni kell. A nézők körében az utolsó 1 km a leginkább kedvelt, ez könnyen megközelíthető és egy hosszú egyenes, majd a cél előtti látványos kanyarok is beláthatók. A nézők itt mindig jó hangulatot teremtenek – és itt lesz a Rallye Rádió élő videós stábja is vasárnap!

A Rallye Rádiót a 98,3 MHz-en hallhatják Veszprém környékén

Hegyesd, 16,1 km

Az én kedvenc gyorsaságim Veszprém környékén. Kb. 10 éve volt először, 14 km, széles, mondhatni a Finnországihoz hasonlítható a jellege. Tempós, széles murvás úton vezet, a végén viszont több visszafordítót is lesz. Mind versenyzői, mind nézői szemmel nagyon izgalmas pálya.

A Rallye Rádiót a 98,3 MHz-en hallhatják Veszprém környékén

Hajmáskér – Öskü, 14,9 km

Ez a pálya két éve is szerepelt a Veszprém Rallye programjában. Katonai területen halad át, szigorúan elzárva a nézők elől. Keskeny és széles részek váltakoznak benne, de amire nagyon oda kell figyelni – azon túl, hogy nem lesznek nézők, akik visszasegítik a párosokat az útra egy esetleges hiba után -, az a defektek elkerülése. Ez a szakasz lesz a plusz pontokat adó Power stage is.

A Rallye Rádiót a 98,3 MHz-en hallhatják Veszprém környékén