Vasárnapi történések

Vasárnapi történések

posted in: ETCC, TCR, WTCC | 0

Az FIA és nem FIA sorozatokba tartozó – vb, Eb, stb. – versenysorozatokban igazából vasárnap indult be a nagyüzem, ez az igazi „versenynap”.

Legkorábban a túrakocsi Eb résztvevői kezdtek, ők a Hungaroringen reggel 9-kor rajtoltak. Kifejezetten látványos, izgalmas, és nem utolsó sorban hazai szempontból sikeresnek tekinthető futamot teljesítettek.

A nemzetközi TCR sorozat szereplői már a hétvége második versenyét futották vasárnap délelőtt. Szombaton remekelt a két M1RA pilóta, aminek “köszönhetően” vasárnap a 8-9. rajhelyről indulhattak. Innen Colciago a 2., Tassi Attila viszont a rajtot követő kiforgatás miatt, onnan remek felzárkózással a 9. helyen ért célba, épp Ficza Ferenc előtt.

Időrendben az ETCC mezőnyének 2. versenyfutama következett, ami szintén fordított rajtrácsos volt. Szabó Zsolt Dávid hihetetlen tempóval tört előre, és már nem hogy a dobogóért, hanem konkrétan az azon elfoglalt pozícióért harcolt, amikor egy jól előkészített, megtervezett és kivitelezett előzést követően – miután bőven hagyott helyet ellenfelének is -, Peter Fulin kiforgatta.

Mindeközben Ausztriában a Kamion Eb vasárnapi két versenyfutamát megelőző kvalifikáció zajlott, aminek végén Kiss Norbi a 3. legjobb idővel várhatta a folytatást. Ami nem sikerült túl fényesre, előbb a 10. helyen zárt, majd a napi második futamot rugótörés miatt egy kavicságyban fejezte be.

A WTCC eseménye sem a hivatalosan 35 ezer néző elvárásai szerint alakultak a Hungaroringen, Michelisz Norbit az első futamon – a dobogóért harcolva – Björk lökte ki, bár az ő autója sem volt teljesen gyári állapotú, a másodikon pedig a 4. helyen ért célba.

Photo Frederic Le Floc’h / DPPI

 

A Rallycross vb belgiumi versenyét Kristoffersson nyerte, a Super1600-ban viszont nem Szabó Krisztián, miután az elődöntőjét a 4. helyen zárta. A döntőben a litván Navickas szerezte a legtöbb pontot.