Vasárnapi pályaajánló Fehérvárra, Bagaméri Lacival

Vasárnapi pályaajánló Fehérvárra, Bagaméri Lacival

posted in: Magyar Rallye Bajnokság, Rallye | 0

Vasárnap 8 gyorsaságival folytatódik a 2018-as Székesfehérvár Rallye. Kincsesbánya szerepel kétszer az útvonalban, a Csákberény – Pusztavám és a Oroszlány – Kőhányás szakaszt háromszor is teljesíteniük kell a versenyzőknek. Ezen a napon már a  Rallye2 is versenybe száll.

Csákberény-Pusztavám, 12,8 km

Az előző napi „Ipartelep” megfordítva. Ebben az irányban az eleje kevésbé „izgalmas”, ellenben jó tempós, a végén vannak a technikásabb kanyarjai a szakasznak. Menni nagyon szeretek rajta, mert benne van minden, ami a rally-t élvezetessé teszi, tempós is, dobálós is, a vége kanyargós is.

 

Oroszlány-Kőhányás, 18,4 km

Nem ismeretlen a versenyzők és a rajongók számára ez a pálya sem, de ebbe a formájában elég régen szerepelt versenyben. A maga 18,4 km-ével a verseny leghosszabb szakasza. Az eleje megegyezik a szombati Pusztavám-Oroszlány szakasz végével – csak fordítva –, tehát fehéraszfaltos, csúszós. 3-4 km után fordulunk balra a Kőhányás felé, innen a pálya megegyezik a tavalyival – akkor Pusztavámon volt a rajt. A burkolata sokkal keskenyebb, töredezettebb, mint az első kilométereinek. Sok kanyart gumik kihelyezésével véd a rendező, de a felhordást így sem lehet mindenhol megakadályozni, a nagy tempó miatt viszont ez improvizatívvá is teszi a szakaszt. A nézők több helyről is megközelíthetnek a látványos részeket, érdemes ezt a szakaszt választani, ugyanis háromszor jön át rajta a mezőny, utoljára a plusz pontokat adó Power stage-ként!

 

Iszkaszentgyörgy-Kincsesbánya-Fehérvárcsurgó, 7,0 km

Egy igazi „városi” pálya! Az első felében – de nem a legelején – sok derékszögű kanyar van benne, keskeny utcákból kell keskeny utcákba fordulni. A vége kicsit „megnyílik”, gyorsul a tempó, és jobban is belátható. A nézők a cél felől több látványos kanyarhoz is fel tudnak sétálni, de akár az utolsó, a célkanyar is érdekes lehet, mert egy hídon van, aminek magas a szegélye. Ezek közé kell nagyon pontosan „betalálni” és eltalálni a megfelelő ívet, amit nehezít, hogy nagy tempóval érkezünk ide!