Szombat délutáni kocsikázás

Szombat délutáni kocsikázás

posted in: Magyar Rallye Bajnokság, Rallye | 0

A 2018-as Székesfehérvár Rallye szombaton délben rajtol, és két igazi pályán négy, valamint ráadásként egy nem mért, de annál látványosabb gyorsasági szakaszból áll az első versenynapja. Bagaméri Laci mondta el, milyenek ezek a pályák.

Pusztavám-Oroszlány, 8,0 km

Híres-hírhedt Pusztavám-Oroszlány gyorsasági. Nagyon régóta szerepel különböző versenyek – pl. Esztergom Rallye-k, Budapest Rallye-k, stb. – programjában, az utóbbi időben a fehérvéri futamok részeként mentünk rajta. Egy sima, 2×1 sávos „aszfaltút”, de valószínűleg a róla elérhető bányák, illetve az oda közlekedő teherautók miatt különleges anyagból készült. A burkolat teherbírása nagy – ennek a versenyautók esetében nincs jelentősége –, de rettentően csúszik, még szárazon is. Mi csak fehér aszfaltnak hívjuk a többinél sokkal világosabb színe miatt.

A 2018-as Székesfehérvár Rallye rögtön ezzel a gyorsaságival kezdődik szombat délután, és a bátorságnak nagyon nagy szerepe lesz rajta. Nem mindegy, ki mennyire meri „elnyomni” a kanyarokat, mennyire rakja össze fejben a pályát. Az sem mindegy, kinek mennyire fog csúszni az út, ezt még a jósolt csapadék tudja nagyon komolyan befolyásolni, vizesen kb. jégpálya szintű a tapadás.

A nézők több biztonságos helyet választhatnak maguknak, az elején, a közepén és a végén is vannak látványos részek, mindenki megtalálhatja a számára szimpatikus helyet.

Ipartelep, 13,1 km

A név ne tévesszen meg senkit, ez a Pusztavám-Csákberény gyorsasági. Egynyomsávos, kicsit dobálós, több helyen kifejezetten tempós, de meglehetősen technikás pálya, személy szerint az egyik kedvencem, mindkét irányban. Olyan gyorsasági, amire azt szoktuk mondani, igazi rally-s! Ugyan sok helyen ki van gumizva, de ezen a gyorsaságin előnyt jelenthet az 1-es rajtszám!

Szuperspeciál (Székesfehérvár), 1,5 km

Székesfehérvár központjában egy kifejezetten a közönségnek szóló, a látványos autózást előtérbe helyező szakasz. A kialakítása olyan, hogy mindenki előtt legalább kétszer, de van olyan része, ahol négyszer is elmegyünk. Mivel időt nem mérnek rajta, mindenki kedvére csúszkálhat, foroghat. Mivel mi nagyon szeretjük kiszolgálni a nézőket, ezért biztos, hogy a látványosan fogunk autózni!