Miskolci pályaajánló vasárnapra Bagaméri Lacival

Miskolci pályaajánló vasárnapra Bagaméri Lacival

posted in: Magyar Rallye Bajnokság, Rallye | 0

A 2018-as Miskolc Rally mindkét versenynapján 3-3 pályát jelöltek ki a rendezők. Vasárnap a Bükkszentlászló – Bükkszentkereszt, a Garadna – Mályinka és a Parasznya – Lyukóbánya kerül terítékre. A pályákat a Turán Motorsport navigátora, Bagaméri Laci mutatja be a Rallye Rádió hallgatóinak, olvasóinak.

Egerben a 2. helyen zárt a Turán-Bagaméri kettős, akik nem is titkolják, hogy Miskolcon ennél pont egy helyezéssel jobbat szeretnének. Hogy ezt miként érik el, arról a Rallye Rádió 106,5 MHz-es frekvencián sugárzott adása mellett a helyszínen is meggyőződhet bárki. A legjobb, leglátványosabb, vagy legsokatmondóbb helyek kiválasztásában most is Bagaméri Laci segít.

Bükkszentlászló – Bükkszentkereszt, 7,47 km, aszfalt

Ez a kedvenc gyorsaságim, imádok rajta versenyezni! – volt az első mondata Bagaméri Lacinak a Bükkszenti gyorsaságiról. 2018-ban talán a leginkább klasszikus formában került a programba, Bükkszentlászlótól Bükkszentkeresztig. Alapvetően egy keskeny út, amit néhány éve felújítottak. Mivel a Bükk oldalában kanyarog, ezért rengeteg a beláthatatlan kanyar, amiket „el kell hinni”, hogy elférnek. A plusz pontokat jelentő Power stage is ez a gyorsasági lesz.

Garadna – Mályinka, 18,53 km, aszfalt

A 2018-as Miskolc Rally leghosszabb gyorsaságija. Az első 6-7 km folyamatosan emelkedik, széles aszfaltúton. Nagyon tempós, a korábbi évek tapasztalatai alapján valószínűleg erősen felhordásos is lesz, A „púpon” fordulunk egy keskenyebb mellékútra, ahonnan egy darabig a hegygerincen vezet az út. Innentől sokkal rosszabb a minősége, nagyon dobálós, ami a nagy tempó miatt komoly kihívást jelent. Az utolsó 5-6 km végig lejt, itt a féktávok eltalálása jelenti a nehézséget, mert keresni kell a tapadást adó felületeket. A cél előtti kanyarok kifejezetten látványosnak ígérkeznek.

Parasznya – Lyukóbánya, 8,3 km, aszfalt

Ezt a szakaszt – Bükkszentlászlóval ellentétben – nem igazán kedvelem! – mondta Bagaméri Laci, majd rögtön meg is indokolta, miért: Talán én vagyok a magyar mezőnyben az egyetlen, aki az elmúlt 10 évben ugyanannak a fának két különböző pilótával is nekiment.

A pálya alapvetően széles, amit hosszú, nyújtott – sosem tudni, mikor lesz vége – kanyarok tarkítanak. Nincs különösebb ritmusa, szerintem nem ezen lehet megnyerni a versenyt, ráadásul sok autó megy át rajta, hiszen ezen rendezik az aktuális MARB futamot is. Mi inkább csak túl szeretnénk rajta lenni… – zárta a Miskolc Rally pályáinak bemutatását Bagaméri Laci.

 

A vasárnapi teljes útvonal:

 

A térképek forrása: miskolcrally.hu