Miskolci pályaajánló Bagaméri Lacival

Miskolci pályaajánló Bagaméri Lacival

posted in: Magyar Rallye Bajnokság, Rallye | 0

A 2018-as Miskolc Rally mindkét versenynapján 3-3 pályát jelöltek ki a rendezők. Szombaton a Hernádvécse – Szemere, Szemere Kányi elágazás és a Gagyvendégi – Selyeb kerül terítékre. A pályákat a Turán Motorsport navigátora, Bagaméri Laci mutatja be a Rallye Rádió hallgatóinak, olvasóinak.

Egerben a 2. helyen zárt a Turán-Bagaméri kettős, akik nem is titkolják, hogy Miskolcon ennél pont egy helyezéssel jobbat szeretnének. Hogy ezt miként érik el, arról a Rallye Rádió 106,5 MHz-es frekvencián sugárzott adása mellett a helyszínen is meggyőződhet bárki. A legjobb, leglátványosabb, vagy legsokatmondóbb helyek kiválasztásában most is Bagaméri Laci segít.

 

Hernádvécse – Szemere, 6,3 km, aszfalt

Több év kihagyás után került vissza az Országos Rallybajnokság – meg persze a Historic, az ORC és a Rallye2 – pályái közé ez a gyorsasági, azzal a különbséggel, hogy most két külön szakaszra bontották, ennek az első fele Hernádvécsétől Szemeréig tart. Mint Bagaméri Laci elmondta, tempós és technikás részek váltják egymást, e miatt az egyik kedvence ez a szakasz. Jó minőségű aszfalt borítja, ami garantálja a tempót és a látványt egyaránt.

Szemere – Kányi elágazás, 11,2 km, aszfalt

A régebbi hosszú gyorsasági második fele. Szemere után, rögtön az első 5-600 méteren több látványos kanyar is tarkítja, kevés gyaloglással több biztonságos helyet is lehet találni, ahonnan hosszú részeket lehet belátni. A pálya másik vége – mely közvetlenül az országhatár mellett fut – kifejezetten tempós, többször is elérik a végsebességüket az R5-ös autók, a lendületet több lassító fogja megtörni. A cél előtt közvetlenül van még néhány kanyar, amit nem lehet „ész nélkül” teljesíteni, így aki ezt a környéket választja, kevés gyaloglással láthat nagy tempót, illetve technikás kanyarokat is.

 

Gagyvendégi – Selyeb, 10,01 km, aszfalt

Ez a szakasz most debütál az ORB-ben, első osztályú mezőny még sosem autózott rajta. Az előző két pályával ellentétben ez sokkal szélesebb, viszont „fehér aszfalt” burkolata miatt roppant csúszós, még szárazon is! Túl sok kanyar nincs rajta, itt is sok a végsebesség körüli tempóval megtett kilométer, de a csúszóssága miatt a kevés kanyarra nagyon kell figyelni. Ha esős, vizes lesz a burkolata, akkor pedig igaz „jégpályává” válik, ekkor akár a verseny vízválasztója is lehet – tette hozzá Bagaméri Laci.

 

A Miskolc Rally teljes szombati útvonala:

 

A térképek forrása: miskolcrally.hu