Magyar győzelem a Nürburgringen!

Magyar győzelem a Nürburgringen!

posted in: Egyéb, Eredmények, Túraautó | 0

Ugyan Magyarországon a legtöbben a WTCR versenyi miatt figyeltek most hétvégén a Nürburgrinre, pedig volt ott egy sokkal hosszabb, nehezebb és izgalmasabb futam is. Igazából az egész hétvége fő műsorszáma a 46. Nürburgring-i 24 órás volt, melyen Walter Csaba is indult.

A verseny a kezdetektől fogva látványos és izgalmas volt, hiszen 165 autó rajtolt el, amik között igen nagy sebességkülönbségek voltak. Szinte nem volt csapat, ahol ne lett volna valamilyen dráma, izgalom, amit a hajnali, illetve vasárnap délelőtti eső még fokozott is. Utóbbi esetében a rossz látási viszonyok – a sportbírói posztok nem látták egymást a felhőben – miatt meg is szakították a versenyt.

Hét percben a 24 óra történései:

A győzelmet végül a Manthey Racing Porsche 911 GT R-ével a Richard Lietz (AUT) – Patrick Pilet (FRA) – Fred Makowiecki (FRA) – Nick Tandy (GBR) négyes szerezte meg a Black Falcon AMG GT-je előtt (Maro Engel (MCO) – Adam Christodoulou (GBR) – Manuel Metzger (DEU) – Dirk Müller (DEU)).

Walter Csaba három versenyzőtársával (David Ackermann (DEU) – Dmitriy Lukovnikov (MCO) – Jörg Wiskirchen (DEU)) és a rent2drive csapattal az SP8 kategóriát nyerték meg:

Megvan a 2. kategória győzelmem a Zöld Pokol 24 órás megmérettetésén. Nagyon boldog az egész csapat!Köszönöm a szurkolást nektek! 👍🏁🏆

Közzétette: Walter Csaba – 2018. május 13.

 

Nem sétakocsikázás volt:

Piros zászló a 24 óráson

Közzétette: Walter Csaba – 2018. május 13.