Lassú volt, tovább ért

Lassú volt, tovább ért

posted in: Rallye, Rallye EB | 0

Akár a sokszor alkalmazott magyar közmondást is rá lehetne húzni a 2017-es Acropolis Rallye-ra, ha csak az összetett állásának alakulása számítana. A győzelem azonban nem csak úgy hullott a Kajetanowicz-Baran kettős ölébe!

Nagyon sokat dolgoztak a verseny szervezői annak érdekében, hogy a hírhedt görög pályákat autó- és emberbarátabbá tegyék. Voltak is egészen sima, már-már finn minőségű részei is a versenyek, de Görögország továbbra sem kérheti felvételét a skandináv országok közé. Szinte nem volt olyan páros, amelyik nem szerzett legalább egy defektet, vagy nem küzdött technikai problémával, a versenyzőket ért terhelésről nem is beszélve. Az utak jelentette kihívást hatványozta a hőmérséklet, hiszen június elején mér tombolt a nyár.

Lukyanuk még jóval a verseny előtt, egy teszten keveredett balesetbe Oroszországban, így ő nem is indult. Kajetanowicz-ék rögtön az első gyorsaságin szereztek defektet, így egészen hátulról kezdték a felzárkózást. Az első napot Nasser Al-Attiyah zárta végül az élen, mögötte Magalhaes-zel és Kajtoval.

Vasárnap Al-Attiyah-hal kezdődött a “problémák” sora. Miután megállt biztosítékot cserélni az elektromos szervókormányban, 2 percen át nem indult be a motorja. A végállomást mégsem ez, hanem két gyorsaságival a vége előtt ismét jelentkező kormányhiba jelentette. Magalhaes sem örülhetett sokáig az első helynek, ugyanis a 9. gyorsaságin nála is elektromos hiba lépett fel. Ekkor vette át a vezetést Kajto, és a végéig ki sem engedte a kezéből. Győzelme révén a 3 idei Rallye Eb futamnak 3 különböző győztese volt!

Az ERC2-ben ifj. Érdi Tiborék egy szombati hiba – etapon történt baleset – miatt Szuperrallye-ztak, és végül a kategóriájuk 2. helyéért járó pontokkal térhetnek haza Görögországból.