Közös vonások – Peugeot 208 és 208 R2

Közös vonások – Peugeot 208 és 208 R2

A mai autóipari trendek – ezek mögött pedig valós, vagy generált vásárlói szokások húzódnak meg – nem teszik lehetővé, hogy a versenyzésre szánt modellek valódi utcai alapokkal is rendelkezzenek. Az FIA szabályai is ezt erősítik, ugyanis az utóbbi időben rallye célra homologizáltatott típusok legtöbbje B-szegmensű, azaz kisautó, amikből nem éri meg nagyon erős, nagyon sportos, netán összkerék-hajtású utcai kivitelt fejleszteni, gyártani. A nemzetközileg is jegyzett R2-es kategória jelent ez alól némi kivételt, mert az ebben induló autók szemre, messziről még hasonlítanak az utcai kivitelekre.

Magyarországon 2018-ban indult el a Peugeot 208 Rallye Kupa, melyben egyforma, az FIA (és az MNASZ) mellett a gyár sportrészlege, illetve annak magyarországi képviselete, a TRT által felügyelt, ellenőrzött, egyforma autókkal lehet részt venni.

Adta magát a lehetőség, hogy összehasonlítsuk, mennyiben hasonlít, vagy éppen tér el egymástól egy korszerű gyári rallye-autó és egy olyan utcai kivitel, amiből a gyár él, amiből sokat adnak el.

Így került a Rallye Rádió kamerái elé a P Automobil Import Kft. jóvoltából Peugeot 208 1,6 HDi Style és a Bakó Rallye Team segítségével a Peugeot 208 R2.