Királyi klasszikus

Királyi klasszikus

posted in: oldtimer, Veterán | 0

A németországi veterános élet egy egészen kicsi szegletébe ad bepillantást a Rallye Rádió összeállítása. A 2. Königs Klassik résztvevői a Disney-logóban szerepelő kastély mintájául szolgáló Neuschwanstein-i kastély tövében gyülekeztek.

Old- és Youngtimer, két- és négykerekű egyaránt látható volt a 2. Königs Klassik találkozón június közepén. A helyi veterános élet nagyon erős, szó szerint minden hétvégére jut egy, vagy akár több találkozó és túra is, viszont a legtöbben egyszerűen csak használják az Euro 0-tól is távol álló járműveiket. Kirándulnak, nézelődnek, autóznak, motoroznak. Az egyes helyi találkozóknak sokkal nagyobb a közösségépítő, “társadalmi” jelentősége az autók és motorok mutogatásánál, de ha már vannak, elhozzák azokat is, illetve ezek jelentik a közös pontot a személyek között is.

Nézelődőként is érdemes azonban ellátogatni ezekre, mert a “tárlat” is roppant érdekes, valódi ritkaságokat, különlegességeket lehet találni, amiket a távolabbi, nagy rendezvényekre (Bodensee, Stuttgart, Essen, stb.) nem visznek el a tulajdonosaik.