Kilenc magyar versenyző a magyar TCR futamon!

Kilenc magyar versenyző a magyar TCR futamon!

posted in: TCR, Túraautó | 0

Június közepén valódi túraautós Kánaán lesz a Hungaroringen. Ugyan nem a TCR sorozat versenyei az esemény fő attrakciói, de a magyar szurkolók számára mégis ezek a versenyek lesznek a legizgalmasabbak.

Ugyan a német túrakocsi mestereivel (DTM) hirdetik az eseményt, és kétségtelenül ezt övezi a legnagyobb “hype”, a hétvége fő versenyszámának nem ez, hanem a Formula-3 Eb számít – hivatalosan. Ez ugyanis az egyetlen FIA által is jegyzett sorozat, a másik kettő, a DTM és a TCR teljesen független szervezés a nemzetközi szövetségtől. A magyar szurkolók számára minden bizonnyal a TCR lesz a legérdekesebb, hiszen ennek rajtrácsán lesznek magyar versenyzők is.

Amióta Michelisz Norbi gyári pilóta, azóta akár három magyarért is lehet szurkolni a WTCC-n, de ez is eltörpül a mostani hétvége mellett. Nem kevesebb, mint kilenc (9) magyar pilóta ül TCR autóba, és küzd meg a globális sorozat állandó versenyzőivel.

A M1RA Motorsport színeiben Tassi Attila és Michelisz Norbert. Roberto Colciago ugyan olasz, de mégis a magyar csapat tagja, így akár ide is lehetne számolni, de a licence-et kiállító szövetség alapján mégse. Ők Honda Civic Type R-rel indulnak.

A Zengő Motorsport egy KIA-t és négy SEAT-ot nevezett, Ficza Ferivel, Nagy Danival, Tóth Cabával, Mór Csabával és György Anettel.

Az Unicorse csapat a Gyorsasági Ob nyitófutamán már remekül bemutatkozó Jedlócky L. Márkot indítja az Alfa Giuliettával.

Elkészült a Botka-istálló KIÁ-ja is, azt Bernula István, többszörös Suzuki Kupa bajnok vezeti majd.