Ez szoros volt! – Év autója 2019

Ez szoros volt! – Év autója 2019

posted in: Cégautó, Egyéb, Rallye, Veterán | 0

Hihetetlen szorosan alakult az Év autója 2019 díjért vívott “verseny”, melynek eredményhirdetésére a genfi autókiállítást megelőző délutánon került sor. A 23 ország 60 szakújságírója által pontozással, majd ezek összesítésével odaítélt díj történetében még sosem volt szükség “szétlövésre”. A végső csatában az Alpine A110 és a Jaguar I-Pace vett részt.

Az Év autója díjat nyerte már el luxusautó – Mercedes S-osztály -, sportkocsi – Porsche 928 -, de legtöbbször valamilyen “tömegmodell” a végső győztes. A 2019-es döntőbe is került bőven ilyen autó, pl. a Ford Focus, vagy a KIA Ceed, Peugeot 508, Citroen C5 Aircross, de a pontszámok összesítését követően két autó neve mellett is azonos egység szerepelt. Két, nagyon különböző autó neve mellett. Az egyik az Alpine A110 volt, egy középmotoros, ízig-vérig élményautó, illetve a Jaguar első teljesen elektromos hajtású kocsija, az I-Pace.

A döntést – mert csak egy győztes lehet, az Év autója nem lehet holtversenyben két modell – végül “szétlövéssel” kellett meghozni. A Jaguar-t több ország újságírói – 18, kontra 16 – jelölték győztesnek, így az indiai hátterű brit márka birtokolja egy évig az Év autója címet. A 3. helyen a KIA Ceed végzett.

Nagyon kevésen múlott, hogy egy komoly rallye-s hagyománnyal rendelkező, az AUTÓZÁS élvezetéért tervezett és gyártott autó nyerje a komoly marketing értékkel bíró díjat. A Rallye Rádiónál minden esetre az Alpine A110 a győztes…

Nálunk ez az autó győzött!

 

Ez pedig az elődje

Verseny közben…

Ezt a Jaguar viheti “haza”