Eger Rally vasárnapi pályák, ahogy Bagaméri Laci látja

Eger Rally vasárnapi pályák, ahogy Bagaméri Laci látja

posted in: Magyar Rallye Bajnokság, Rallye | 0

Bagaméri Laci ilyennek látja az Eger Rally vasárnapi gyorsaságijait:

Egerszalók – Verpelét, 7,9 km, aszfalt

A szombati záró gyorsasági megfordításával folytatódik vasárnap a 2018-as Eger Rally. Ebben az irányban a technikásabb része kerül az elejére, amit az akár 0oC alá is csökkenő éjszaki hőmérséklet különösen csúszóssá tehet. A rajt felől sok tempós – és éppen ezért sokat mondó – kanyar könnyen megközelíthető. A pálya vége lassítókkal szabdalt hosszú „egyenes”. A rajttól érdemes megközelíteni.

Sirok – Egerbakta, 8,66 km, aszfalt

Több versenyző számára is „új” lehet ez a pálya, mert ebben az irányban már rég szerepelt egy verseny útvonalában. Bagaméri László szerint ez a második versenynap „vízválasztó” szakasza, főleg a cél előtti 2-3 km, ami végig lefelé vezet, sok rajta a kihordás. A nézők a cél felől néhány száz méteres sétával látványos és biztonságos helyeket választhatnak maguknak.

 

Borsodnádasd – Balaton, 5,5 km, aszfalt

A 2018-as Eger Rally igazi újdonsága, az elmúlt években „csak” Sprint és MARB futamokat rendeztek rajta, az ORB, ORC és Historic mezőny nem járt még erre. Egy 5,5 km-es gyorsasági, de a vonalvezetése miatt nagyon „intenzív”. Az eleje emelkedik, majd a célig lejt, viszont végig csúszós a burkolata, még száraz időben is, de ilyenkor sok vízátfolyás lehet rajta, ami március végén, ha olvadás van, nagy meglepetést tud okozni . Bagaméri László szerint ez olyan pálya, amin többet lehet veszíteni, mint amennyit esetleg nyerni. Ez a gyorsasági az Eger Rally plusz pontokat adó „Power stege”-e is, és itt állítja fel kameráit a Rallye Rádió is!